MATKURS OG VINKURS: SMAK OG SAMMENLIGN EN REKKE SPENNENDE åRGANGER FRA CHIANTI CLASSICO

Vinhuset Fèlsina tar med seg smaken av Toscana til Oslo og lar deg få mulighet til å smake på ti spennende årganger av Fèlsina Fontarollo. Fèlsina blir ofte kalt pionerene av sangiovese, og har siden 1966 produsert en rekke lekre chiantier. På denne vinsmakingen tar eieren av Fèlsina, Giovanni Poggiali, med seg årganger av Fontarollo som er alt fra fem til tretti år gamle. Denne vinsmakingen vil du ikke gå glipp av.

Druene som brukes i Fontarollo kommer fra vinmarkene som ligger på grensen mellom Chianti Classico og Chianti Colli Senesi, og vinene har derfor et preg av ulike typer jordsmonn, noe som gjør de helt unike. Det er svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å finne den balansen mellom elegante, men likevel intense viner slik som vi finner hos Fèlsina, og dette har blitt belønnet med en rekke utmerkelser.

Les mer om hva Apéritif mener om vinene her

Fèlsina ligger i landsbyen Castelnuovo Berardenga rett utenfor Siena. I 1966 var det ingen enkel tid for italienske vinmakere. Mange fattige vinbønder måtte selge eller gå fra eiendommene sine etter flere uår. Likevel tok Domenico Poggiali Fèlsina steget og kjøpte et vinhus med en plan om å investere fullt og helt i vinenes kvalitet og i et kunnskapsrikt, ungt team. Over årene har denne satsningen vist å lønne seg, og i dag eier Fèlsina mer enn 95 hektar vinmarker der de produserer viner som representerer det ypperste av kjernen i Toskansk vinkultur.

På 1970-tallet kom Guiseppe Mazzocolin inn i bedriften, og med sin dype respekt for det beste av toskansk og italiensk kultur banet han veien inn i det internasjonale markedet. Helt siden han introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har Fèlsina stått som et strålende eksempel på hvordan riktig Sangiovese og Chianti skal smake.

Meld deg på og lær mer om hva som skiller Chianti Classico fra andre vinområder, få et historisk innblikk og ikke minst sammenlign de deilige årgangene. Vel møtt!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

2023-03-22T10:33:04Z dg43tfdfdgfd